Kapcsolatfelvétel

Új házak kéményei

Az új házak építésekor mindig a saját igényeinket valósítjuk meg. Ilyenkor a lehetőségeink is adottak, hogy igazán szép és kényelmes otthont teremtsünk magunknak. Amennyiben lehetséges, érdemes legalább egy működő és egy tartalék kéményt építeni. A tartalék kémény kialakítása különböző módokon történhet. Általában a szakma ezt szokta ajánlani:

Egy hattéglás kémény létrehozása során 25x25 centiméter keresztmetszetű kürtő keletkezik, amelyben a későbbiek során a tüzelőberendezés szükségletének megfelelő béléscső helyezhető el.

Érdemes előre gondolkodni, hiszen nehezen tudhatjuk előre, milyen fűtést szeretnénk alkalmazni tíz, húsz vagy harminc év múlva. Ha tartalék fűtésre lesz szükség, akkor is remek szolgálatot tesz. Egy falazott téglakürtő sok más vezeték számára is hasznosnak bizonyulhat, gondoljunk akár a napkollektorokra vagy más épületgépészeti megoldásra.

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.