Kapcsolatfelvétel

Kémények szilárd tüzeléshez

Az elmúlt években újra népszerűségre tört a szilárd tüzelés. A tendenciát nagyban meghatározta a gazdasági válság okozta energia árak növekedése, illetve a gázárak körüli függőség.

Sajnos megfigyelhető, hogy a hagyományos szilárt tüzelésű berendezéseket úgy indították újra, hogy megfeledkeztek a kéménybélelés fontosságáról. Ennek következtében rövid idő alatt a kémények legtöbbje vészesen elkátrányosodott, de sok kémény alapból nem működhet megfelelően, hiszen szűkebb a kéményjárat mint az újabb tüzelőberendezés füstcsonkja megkövetelné.

A kátrányosodás ellen egyetlen megoldás létezik, ez pedig a béléscsövezés. Ez a művelet teljesen egyszerű, ha csupán egy teakályha, takaréktűzhely vagy kis kapacitású tüzelőberendezés füstelvezetését szeretnénk megoldani, amelynek 130mm-nél kisebb füstgázcsonkja van. Jellemzően a hagyományos kémények belső átmérője 140 milliméter körül alakul.

A szilárd tüzelésű berendezések többségének viszony 160-180 milliméteres füstcsonkja van, így mindenképpen a kéményjárat bővítésére van szükség. Ez egy speciális kéménymaró eszközzel történik. Ilyenkor a bővített kürtő kör alakú és a béléscső fogadására alkalmassá válik.

Kéménybélelésként saválló acélbélelést használhatunk, ami hosszú élettartamot garantál.

A sikeres ajánlatkérés érdekében szükségünk van a következő információkra:

  • Milyen tüzelőanyagot használ (gáz, fa, pellet, szén, egyéb)?
  • Mekkora kémény magassága? (Az alsó tisztítóajtó és a kémény fedkő távolsága.)
  • Mi a tüzelőberendezés megnevezése, mekkora a teljesítménye (kW) és mekkora a kilépő füstcsonk mérete (mm)?

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.