Kapcsolatfelvétel

Falazott elemes kémény

A falazott elemes kémények alapanyagukból adódóan komoly tömeget képviselnek. A kerámiabetétes kialakítás miatt külön alap létrehozására van szükség, mivel egy kémény az egy tonnás súlyt is elérheti. 33 cm-es darabok felhasználásával tetszőleges magasságot érhetünk el. építhetünk.

Gyártók:

  • Montel
  • Leier
  • Schiedel


A kerámia kémény előnyei:

  • Tökéletes természetes huzatot hoz létre, így energiatakarékos fűtést tesz lehetővé
  • Füst- és tűzbiztos – a repedés veszélye kizárható extrém hőmérséklet esetén is
  • Tökéletesen ellenáll a nedvességnek – nem szivároghat át a kondenzációs folyadék és nem rondíthatja el a falat
  • Korrózióálló – ellenáll a maró savaknak
  • Akár 30 éves garancia is biztosított
  • Fűtőanyagtól és technológiától függetlenül alkalmazható


Montel kémények

 


A Montel egy magas minőséget képviselő kerámiabetétes kémény, amely megfelelő alternatívája lehet az ismert Schiedel és Leier kéményeknek.

A Montel népszerűségének az elsődleges oka abban rejlik, hogy előre legyártott speciálisan könnyített betonelemekből készül, amelyek samott kerámia elemeket tartalmaznak. Alapanyagukból adódóan a kémények ellenállnak a hőnek, savaknak, korróziónak és a nedvességnek.

A Montel kémény igazi univerzális megoldás; alkalmas gáz, olaj, és szilárd tüzelésű tüzelőberendezések füstgázának elvezetésére is. A Montel kémények kimagasló hőtani és mechanikai adottságokkal rendelkeznek, ezáltal megfelelnek minden építőipari előírásnak, illetve minden ide vonatkozó szabványoknak is.

A Montel kémény megoldások esetében a kerámia béléscsövet négy ék rögzíti a beton köpeny közepén, ez a technológia valósítja meg a levegő hőszigetelő közegét. Az ilyen technológiát vízteres kandallóknál és kazánoknál nem tudjuk alkalmazni, mivel esetükben a füstgáz túlhűlése problémákat okoz. Ha ez a probléma áll fenn, akkor az ismert szigetelt megoldást jelent jó választást.

Schiedel kémények
 

A Schiedel kémények esetében is léteznek légszigetelt megoldások, ahol egy szigetelőanyag szál tartja középen kerámia béléstestet. Ezeket a kéményeket az SR típusokhoz soroljuk. A Schiedel légszigetelt kéményeknél is elmondható, hogy vízteres kandallóknál és kazánoknál nem alkalmazhatók megfelelően, mivel tulajdonságaikból adódóan a füstgáz túlhűlése következne be. Helyettük a hagyományos szigetelt megoldást érdemes választani.

A Schiedel kéményrendszerek elismert termékek a kéménytechnikában, éppen ezért is fontos tudni róluk, hogy a szabványok betartása rendkívül fontos az esetükben. A kéményrendszer telepítését csakis olyan szakcéggel szabad végeztetni, akik garanciát tudnak vállalni a végeredményre, így elkerülhetők a szabványok nem betartásából származó problémák.

A Schiedel kerámia kémények hosszú élettartamot biztosítanak a tulajdonos számára; egyes termékekre a gyártó 30 év garanciát biztosít.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.