Kapcsolatfelvétel

Kémények hidraulikai méretezése

A kémények hidraulikai méretezése szükséges annak érdekében, hogy meg tudjuk állapítani az adott kémény átmérőjének és hosszának megfelelőségét a tüzelőberendezés füstgázelvezetésére. Ezt a kalkulációt egyaránt el kell végezni a gáz és a szilárd tüzelésű berendezések esetében is. A számítás nem szükséges, ha a tüzelőberendezés gépkönyvében a kémény paraméterei egyértelműen meg vannak határozva, így a kivitelezés ennek alapján történik.

A kémények hidraulikai méretezése során meg lehet határozni a kémény huzatának várható erősségét. A huzat garantálja, hogy a keletkező füstgáz a kémény felé induljon és távozzon, illetve ne áramolhasson vissza a lakásba.

Az égés folyamatához a kiáramló füst helyére a tüzelőberendezés által körülvett térből az égéshez szükséges levegőt pótolni kell. Legtöbb esetben a jól záró ablakok miatt lezárásra kerül az égéshez szükséges beszűrődő levegő útja.

Egyes esetekben légbevezető beépítése lehet szükséges, amit a falban vagy az ablak keretében szoktunk elhelyezni. A légellátási terv a hidraulikai méretezés adataiból és a vonatkozó szabvány előírásai alapján határozza meg, szükség van-e erre. A nyilatkozatot mérnök kamaránál regisztrált épületgépész tervező adhatja ki.

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.