Kapcsolatfelvétel

Kémény felmarás - bővítés

A kémények béléscsövezése során egy olyan béléscsövet helyezünk el a kémény belsejében, ami a tüzelőberendezés tetején vagy hátulján található füstgázcsonkkal megegyező átmérővel rendelkezik.

A szilárd tüzelőberendezések esetében kiemeltek fontos, hogy az illeszkedés, illetve a méretbeli egyezés megfelelő legyen. A családi házakban rendszerint olyan tüzelőberendezéseket használunk, amelyek 150-180 mm átmérőjű füstcsonkkal, rendelkeznek, ezért a béléscsőnek is ehhez a mérethez kell alkalmazkodnia.

Ennek érdekében a négy- vagy öttéglás kéményeket némileg bővíteni kell, ami egy speciális kéménymaró eszközzel lehetséges. Ilyen módon a falazatból egy-két centiméternyi téglát távolítunk el, ami után a béléscső számára elegendő hely születik a béleléshez. A bővített kürtő kör alakú járatot képez, így a béléscső befogadására tökéletesen alkalmas.

Az ilyen művelet legnagyobb előnye, hogy kémény marása falbontás nélkül teszi alkalmassá a megfelelő béléscső fogadására, ugyanakkor a kémény állékonysága és szilárdsága megmarad, ráadásul a külső falazat vagy csempeburkolat is sértetlen marad.

 

A bővítés egy speciális kéménymaró berendezéssel történik.

A sikeres ajánlatkérés érdekében szükségünk van a következő információkra:

Milyen tüzelőanyagot használ (gáz, fa, pellet, szén, egyéb)?
Mekkora kémény magassága? (Az alsó tisztítóajtó és a kémény fedkő távolsága.)
Mi a tüzelőberendezés megnevezése, mekkora a teljesítménye (kW) és mekkora a kilépő füstcsonk mérete (mm)?

 

 

 

 

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.