Kapcsolatfelvétel

Béléscső vagy szerelt kémény?

A kémény károsodását elsősorban a fal alacsonyabb hőmérséklete miatt lecsapódó pára okozza, valamint az elégtelen huzat, amely füstvisszaáramláshoz vezet. Utóbbi elkerülése érdekében a kéményt ajánlott a ház belső részén, a tetőn való kitorkollást tekintve a gerinc közelében kialakítani. Általános esetben a házak ezen szempont figyelembevételével épülnek. Emellett ajánlott tartalék kéményt is építeni, ha van rá lehetőség.

Ma már szerencsére a béléscsöveknek köszönhetően a tartalék kémény bármilyen célra használható, legyen szó akármilyen fűtőanyagról. De a béléscső cseréjével a tartalék kémény nélkül is kialakítható az alternatív tüzeléshez (fa-, pellet-, széntüzeléshez) használatos kémény.

A szerelt kémények esetében lehetőség szerint ajánlott a házon belüli elhelyezés. Ha erre nincs mód, akkor érdemes keresni a lehetőséget a külső felszerelésre. Alapvető szabály, hogy a külső kéményt a gerinc közelében lévő falra kell erősíteni. A külső tégla- és montázs kémények a hűlésül miatt kerülendők.

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.